Morgon

publicerat i Allmänt;
image1371
Sitter här och väntar på att kaffet ska bli klart så jag kan ta det och tidningen med tillbaka till sängen. Tänk att det redan är 1:a advent .. snart sitter man väl här och skriver .. redan januari ..



Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Christina W:

Hej
Har du ingen adventsljusstake/stjärna/ljus....?

2:a kommentar, skriven , av camilla svarar Christina W:

Joo .. i varje fönster ..

3:e kommentar, skriven , av Eva:

Jag förstår din tanke.. men jag förstår också att barnen "måste" vara med. Traditioner som Lucia och annat tycker jag är bra saker för barnen, klassfest/disco hinner dom nog med tids nog.
10½ är inte så gammalt. ;o)
Jag minns att vi lussade i skolan även när jag gick i nian, och det var mysigt. Fast på högstadiet var ju inte alla tvingade att vara med.

Vad jag menar är att jag tycker det var bättre i skolorna när jag gick i skolan än hur utvecklingen har blivit idag. Men det är en annan diskussion.
/Eva

4:e kommentar, skriven , av Camilla svarar Eva:

Jag håller med dig i det du skriver men det är viktigt att fundera på för "vem" barnen gör det. Självklart ska vi hålla på våra traditioner! Jag minns killarna i klassen på mellanstadiet när det var lussetåg, dom ville inte .. minns det så väl. Linus klass ska lussa för hela skolan och han vill verkligen inte sjunga .. Hans pappa ringde från Hagas julmarknad där han hittat en jättefin gammeldags tomtedräkt, kanske den får han att ändra sig. Tror att det är en känslig ålder just nu bara, "tomtar är för dom små" ...

5:e kommentar, skriven , av Eva:

Barnen ska göra det för sej själva... men det brukar dom inte förstå just i den unga ålder. ;o))
Det är ju då vuxna får "visa"..
/Eva

6:e kommentar, skriven , av A:

Jag tycker inte alls om tvånget som de kör med i skolan. Min son vill absolut inte vara med i år och jag tycker att han ska få slippa. Han är visserligen 15 år men "mentalt" är han som en
10-åring. Barn måste ju få lära sig att de har en fri vilja. Men sen om man kan lirka och få det att verka som om de själv vill då är det okej. För ofta minns de efteråt att de haft riktigt roligt. Ha en skön kväll.

7:e kommentar, skriven , av camilla svarar A:

Kan man bara få dom att vara med tycker dom säkert att det var riktigt roligt. Varför han inte vill just nu tror jag också beror på att dom i förra veckan spelade upp en teaterföreställning för skolan och alla föräldrar, det har tränats repliker, dans och sång. Han kanske tror att det "börjar" om igen med all träning. Jag tror det ger sig bara dom kommer igång.

Kommentera inlägget här :