Äpplekaka

publicerat i Mat & sånt;

image1130





E n k e l   ä p p l e k a k a

Igår bakade jag med klassen. Det gick över förväntan. Vi google fram ett recept och körde på. Mycket smör & socker = smarrigt!


Äpplekaka

125g smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 3/4 dl vetemjöl

fyllning och garnering

2 äpplen; skalade i klyftor
pärlsocker
kanel

1 äpplekaka räcker till 6 pers.

Sätt ugnen på 220 grader. Smörj en form med löstagbara kanter. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från plattan och tillsätt socker. Rör om. Tillsätt ägget och mjölet och blanda väl. Häll smeten i formen. Tryck ner äppleklyftorna i smeten. Strö över kanel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Servera kakan ljummen, gärna med lite vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås till.



Jag följde receptet X 4 och det räckte till en långpanna, skulle kunna gjort den X 5 så skulle den blivit lite tjockare, Det är en kaka som var superenkel att göra och smakade helt underbart!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Madeleine:

Längtar tills jag kan njuta av äppelkaka:)

2:a kommentar, skriven , av camilla svarar madeleine:

Just den här äpplekakan var verkligen god, rekommenderar den starkt!

3:e kommentar, skriven , av Robert:

Tack för receptet, den äppelkakan ska jag prova redan idag.
Hälsningar
Robert

Kommentera inlägget här :