Ny fas i livet

publicerat i Allmänt;


Vad hände?
Vart tog min lille rara son vägen? I utbyte har jag fått en snart 14-årig, 170 cm lång skranglig varelse som bara duschar, fixar håret och sover. Ordförrådet är minskat till två ord .. vet inte .. Stl 43 i skor. Hjälp!

Ni som känner mig vet att jag plockar hela tiden och inte tycker om saker framme, jag ger upp! Det är väskor, handdukar, skor och kläder överallt! Men vet ni vad, jag tycker om det. Jag har en helt underbar son! Känns verkligen att vi går in i en ny fas i livet och det är spännande! Älskar dig Linus ♥


Härligt

publicerat i Allmänt;SoL, bikini, bra bok och en kall pina colada!
Känns ganska skönt efter en tidig dag på jobbet!


Förträngd oro ..

publicerat i Allmänt;Allt har vaknat till liv efter en lång och kall vinter! Känns så där enkelt och härligt, ett lyckorus! Sol och värme, pina colada och bara må gott! ..
men så kommer oron smygande ..

Ser ni pricken, den är liten men den är trots allt där ..
Har hört innan att jag borde gå till läkaren och ta bort den eller åtminstone be dom titta på den. Gjorde jag inte. Efter ytterligare påtryckningar från en vän gick jag. 

Det var en störtskön läkare som trodde han skulle skrapa bort den utan bedövning. Aldrig! Jag skrek som en stucken gris tills han bedövade. Han skrapade först en annan som jag inte ens tänkt på, smidigt och enkelt men denna lilla rackare ville inte.
-Jag skickar hela dig till hudkliniken på Sahlgrenska så får dom titta på den ..

Usch, klart man blir orolig men jag tänker inte låta det grusa mitt lyckorus som jag befinner mig i, får ta det den dagen det är dags och med remiss är det snart ..

Så där, nu har jag skrivit av mig oron för stunden.


Njut av den underbara våren/försommaren och må gott för det ska jag göra!


Saknar

publicerat i Allmänt;


I förmiddags när jag satt här kom saknaden efter Oskar och familjen Jahnsson, kunde inte göra annat än att knalla dit. Samma tanke hade slagit dom .. dom skulle cykla till oss. Blev en kaffe på deras härliga uteplats och sen tillbaka hit för en fika hos oss.


Hembakta maränger går allt hem ..


.. men Oskar föredrog laxen han hittade i kylskåpet! Sötunge ♥


Sommarkompis

publicerat i Allmänt;


Sommarkompisarna har vaknat! Det gäller att se var man sätter fötterna ..

Vilket Påskväder! Hade väl aldrig kunnat tro att man skulle bli solbränd i Påsk ..Tänkte bjuda min granne Petra på ett svalkande glas rosévin men hon kom med sommardrinkar istället, helt underbart att sitta i skuggan och bara njuta .. efter dagens slit .. gräsmattan är i alla fall klippt! Puss och kram, ses på stan!Liljebaggar

publicerat i Blommor & sånt;


Kärlek i landet ..

Hittade dessa knallröda, faktiskt fina skalbaggar på mina kungsängsliljor, spännande tyckte jag först eftesom det fanns fler av dom .. började goggla och insåg att det INTE alls var bra att ha dom i landet! Dom äter upp allt vad liljor heter! Deras största passon i livet är att föröka sig och äta just liljor!

Har inte haft dom på besök under åren innan och enda sättet att få bort dom är plocka och nypa sönder för hand - nej tack! Usch! Läste lite om stark peppar så det får bli första försöket ..


Gott

publicerat i Allmänt;En fika på stan efter jobbet en dag som denna är aldrig fel!
Underbart god latte med massa gott i .. Tack ♥


Njuter

publicerat i Allmänt;


Ännu en dag att njuta av!

Idag har krukorna blivit penslade med yoghurt, ett gammalt knep att få dom att se äldre ut. I vanliga fall tar det ett par år att få den vita beläggningen av mossa och annat som växer på dom men nu ska det gå fortare. Spännande!

Uteplatsen börjar ta form, bara plattorna på solterrassen som måste läggas om men annars är det bra. Inga större projekt på gång. Grill och parasoll står på inköpslistan, kanske en å annan ny planta .. och örter till lådan.

Solen skiner fortfarande från blå himmel, känns så skönt! Här serveras en lättare middag som består av kycklingsallad med en fetaostkräm och ett glas vin! Gott!Maränger

publicerat i Mat & sånt;


Grått och regnigt men ganska skönt ändå. Ett varm bad, mysisar, kaffe och nybakade maränger med rostade mandelspån känns som en härlig regngrå kväll ♥


Blod, svett & tårar ..

publicerat i Allmänt;


Näää .. inga tårar här inte men nog drog jag i handen så det kändes!

Äntligen har jag fått sätta händerna i jorden och ta en fika i solen med trevliga grannar!
Hönsgödseldoften ligger tät så nu stänger jag dörren och laddar om för kvällen ♥


Blåser kallt

publicerat i Allmänt;


Ovanligt kallt för att vara 7 april. Blåser som bara den!
I vanliga fall brukar någon tulpan eller annat blomma i rabatten men nu är det segt!
Dom är på väg upp men ändå .. börjar så smått med ampel och kruka så länge ..Årets egentillverkade fimp-snusk-burk.
Folk röker och fimparna måste ju slängas någonstans ..
Ser lite roligare ut än en vanligt glasburk där man ser allt det äckliga.


Söndag

publicerat i Allmänt;


Tack min vän för en kul dag ♥
Känner mig precis lika trött och ruffsig som bilden visar ..


Dimma

publicerat i Allmänt;


Dimman ligger tät. Ute som inne! Här har det lagats svamprisotto så det stod härliga till! Brandlarmet tyckte inte om svamparna om stektes i ugnen! Kaos. Tack gode gud för den nakne kocken som räddade upp situationen! Skrattar än!

Nu vankas god mat och ett glas vin ♥