Detaljer

publicerat i Allmänt;
RoB:s depåmoppe är ett objekt som är kul att pilla med i diverse redigeringsprogram, det är detaljerna som är roliga. Man kan bli sittande hur länge som helst.

Ett foto i timmen

publicerat i EttFotoiTimman;

Idag har vi haft en skön slappardag hemma så mitt bidrag till EFiT är väl inte så jättespännande men ändå .. här kommer dagen som gått. Tiderna är ungefärliga ..

08:05  Varmt kök.


09:00  En skön stund med kaffe och tidningen.


10:10  Härliga, svalkande moln. Kanske regn på gång?


11:30 Regnet kom och försvann lika fort igen.


Tid?  RoB har fixat räcket och en väska bak på fyrhjulingen så nu kan jag packa för stranden utan problem. Tack ♥


14:30 Svalkande glass.


16:00 Också ett sätt att städa på uteplatsen ..fint blev det i alla fall.


17:20 En skön sval dusch med öppet fönster för lite tvärdrag. Härligt!


19:00 Middagen är serverad!


21:00 Skönt avslut på en skön slappardag.

Moppe

publicerat i Motor;
H u r   f r ä c k   s o m   h e l s t  - Robert Ekwall & hans depå moppe!

Har jag berättat att vi är en familj som gillar motorer? Bara det rullar framåt så är det kul sen om det går så fort är en annan femma .. snygg är den i alla fall, Robs oranga moppe!


Utflykt

publicerat i Allmänt;


Ulricehamn


Igår när alla andra åkte till stranden valde jag och R att åka till Gällstad för lite shopping. Vi åkte så vi var där vid 10, gjorde vad vi skulle, fikade och åkte hem, en hemresa som tog 5 timmar!

Det är så kul när jag och R åker iväg för det blir ofta små spontana avstickare hit och dit .. igår promenerade vi bl.a på Ulricehamns brygga vilket var härligt, vi hamnade på en antik/loppis mitt ute på landet. Eftersom R kör mycket och långt i jobbet ser han mycket och det är alltid lika kul när han vill visa något han tror att jag skulle tycka om.Mysigt

publicerat i Allmänt;
På vägen hem stannade RoB till vid en liten Taverna med god mat, han hade varit där förr och visste vad han pratade om. Hela stället var bedårande sött! Blommor och gröna rankor precis över allt, väggar som tak. Vi valde att sitta ute med en fantastisk utsikt över en liten sjö.


Sommar!

publicerat i Allmänt;Ä n t l i g e n   h i t t a d e  s o m m a r e n   t i l l b a k a !


Hönö

publicerat i Allmänt;Idag packade vi strandväskan och tog färjan över till Hönö där vi hittat en underbart fin plats.  Att solen tog hyffsat bra behöver jag väl inte säga ..
Focaccia, räkor, ägg, majonäs, köttbullar och lite annat gott smakade bra på klipphällen.

Det har verkligen varit en njutningsfull dag som inte är slut än, kycklingen ligger på grillen och det är snart dags att sätta sig till bords. Härligt!


Härligt

publicerat i Allmänt;


H a m n   K r o g e n   i   S t e n u g n s u n dIdag blev det en spontan lunch/middag på Hamn Krogen i Stenugnsund. Så himla gott! Sol från blå himmel, saltvatten, båtarna i hamnen .. ja till och med fiskmåsar ger en hög mysfaktor. Tack RoB ♥


Mörk

publicerat i Allmänt;
Jag har undvikit att lägga ut bilder på mig som mörkhårig .. saknar mitt blonda hår! .. men det är inget att göra åt just nu, gjort är gjort och det är så typiskt mig att göra så.
Kalla mig impulsiv! Snabbt ska det går när det väl gäller ..
Hallonsaft

publicerat i Mat & sånt;


Igår fick jag för mig att jag skulle koka riktig hallonsaft till ungarna men då behövdes ju hallon .. det finns massor av dom men dom ska plockas också, det stick och det rivs men skam den som ger sig! .. Till slut gav jag upp och kom på att jag faktiskt kunde ha i jordgubbar också .. det blev inte så mycket men ändå, det är min saft.


Regn

publicerat i Allmänt;

Det mullrade på himlen och helt plötsligt så bara den öppnade sig! Regnet fullkomligt vräkte ner. Ganska mysigt faktiskt .. tills jag kom att tänka på ungarna som ska tälta i natt, dom är i tältet just nu .. undra hur dom har det

Kalas

publicerat i Allmänt;

Idag har vi varit på Mollies första kalas ♥ Gullungen har blivit 1 år!
Tavla

publicerat i Allmänt;


Melia & Mollie

Ibland är det inte alltid man tänker på vad man kan göra med sina bilder .. den här tavlan tycker jag mycket om! Den är i gråskala och den är framför allt stor. Snyggt!

Bus

publicerat i Allmänt;

När man är faster är allt bus tillåtet .. nästan i alla fall ♥

Bärby

publicerat i Allmänt;


RoB, Amanda & Phille


Har ni plockat jordgubbar på en sådan där självplock?
Vi gjorde det för ett par dar sen, mycket var utplockat men visst fanns det en del fina gubbar kvar så nu har vi ätit jordgubbar, massor av jordgubbar .. frukost, paj och som sås till våfflorna. Gott! .. och nyttigt!
 Det satt en kille på kanske året i landet och käka för glatta livet! Härlig syn!Kattmynta

publicerat i Allmänt;
Pelle har hittat grannens kattmynta. Hon rullar och beter sig som .. ja jag vet inte vad. Hon ser ut att vara i sjunde himlen ♥  När jag läste om kattmyntan så förstår jag hennes reaktion.


Kattmynta innehåller en olja - hepatalakton - en omättad lakton, som hos vissa katter fungerar som marijuana gör på vissa människor.

Genom att inandas doften av kattmynta - Nepeta cataria - får katten en "tiominuterstripp" i fullständig extas. Även reserverade kattpersonligheter kan hamna i rent upplösningstillstånd, när de utsätts för myntans kemiska förening men kattmyntan orsakar inga bestående skador, dock kan katten bli tillvand om den utsätts för ofta. Tilläggas bör, att kattmyntan vanligen används färsk eller torkad i kattleksaker.Skön stil

publicerat i Allmänt;
Ska man ha vackra blommor och en grön gräsmatta måste man vattna och det kan man ju göra på flera sätt .. just den här stilen som RoB ligger inne med ser ganska skön ut.

Kompis

publicerat i Allmänt;
Fick en ny kompis igår kväll när jag och RoB satt ute och njöt av sommkvällen. Den var enorm! .. eller kanske inte , men stor var den i alla fall! Tyckte inte det var så mysigt ..

Nybakat

publicerat i Allmänt;Nu har jag bakat både Foccacia och grovt bröd med linfrön och solrosfrön. Foccacian är bra som det är både hemma och på stranden men också att gott att göra en toast av.
Brie & salami. Gott. Doftar ljuvligt!

Solen skiner och vi har semster ♥ Underbart.


Kärt besök

publicerat i Allmänt;
Fasters mumsbubbla


Idag har vi haft kärt besök av svägerskan Catrin och Linus kusiner, Hampus, Viktor och Josse. Jag är faster till killarna och moster till Josse. En stolt sådan. Det är sällan vi ses så det var riktigt gott att få krama på henne ♥Guitar Hero

publicerat i Allmänt;
Hampus hade fullt upp med både elgitarr och Guitar Hero. Den lille sötnosen ville inte åka hem. Som faster är jag mer än gärna barnvakt om det skulle behövas!